Skip to main content
HomeEventsThe Big Bee Buzz

Events - Event View

This is the "Event Detail" view, showing all available information for this event. If registration is required or recommended, click the 'Register Now' button to start the process. If the event has passed, click the "Event Report" button to read a report and view photos that were uploaded.

The Big Bee Buzz

When:
Friday, March 29, 2019 to Saturday, March 30, 2019
Where:
Venue 68
6910 S 101st E Ave
Tulsa, OK  74134
Category:
Big Bee Buzz
Registration is required
Payment In Advance Or At Event
Registration cancellations will be accepted until March 27, 2019 at 6:00 PM
Activities/Items    (Click the down-arrow to the left of the activity/item to view the details)
The Big Bee Buzz
Friday Night
Saturday

2018 BIG BEE BUZZ SCHEDULE

MARCH 29-30, 2019 – VENUE 68 IN TULSA, OK

 

Friday Evening (March 29, 2019)

 

6:00 - 6:25 p.m.           Check-in & Registration

6:25 - 6:30  p.m.          Welcome and Opening Remarks - Dane Strickland

6:30 - 7:15  p.m.          Dennis vanEnglesdorp - Drivers of Colony Loss

 
15 minute break


7:30 - 8:15 p.m.          Jerry Hayes –Dealing With Varroa Mites


15 minute break


8:30 - 9:15 p.m.
          You Pick:

                                    Beginner – Ed Levi – How Bees Work and the Role of the Beekeeper

                                    Advanced – Katharina Davitt -- Lithium Chloride in Mite Control

 

Saturday (February 24, 2018)

 

8:30 - 9:00 a.m            Donuts, Check-in and Registration                                                                


9:00-9:15  a.m.            Forest L. Chapman – A Message From The Oklahoma State Beekeepers Association


9:15-10:00 a.m.
           Dennis vanEnglesdorp – Keeping Colonies Alive: Survey Says?


15 Minute Break


10:15 - 11:00 a.m        Jerry Hayes – Confirmation Bias and Beekeeping


15 Minute Break


11:15 - 12:00
   a.m.     You Pick:

Beginners – Ed Levi – The Beauty of Honey and How to Make More of It

            All Levels – Katharina Davitt – How Wax Moths Harm Our Bees

 

12:00  - 1:00    p.m.     Lunch Break


1:00 - 1:45       p.m.     You Pick:

                        All Levels –   Jerry Hayes – Dealing With Nosema   

Intermediate – Katharina Davitt – Bee Health and Bananas


15 Minute Break


2:00 - 2:45 p.m.
           Dennis vanEnglesdorp – Varroa, Up Close And Personal               


15 minute break


3:00 – 3:45 p.m.
          All Levels – Ed Levi – Beekeeping Travels with Ed Levi


15 Minute Break


4:00 –
  4:30 p.m.         Joint Session:  Q&A Panel with All Speakers


4:30 – 4:45 p.m.
          Close Silent Auction & Wrap Up